maanantai 28. lokakuuta 2013

133 | Starttiin valmistautumisesta

Muutama päivä aikaa ja sitten lähtee karavaani kohti Poria, mutta miten me oikein valmistaudutaan? Hiitillä oltiin jo syyskuun alussa, todettiin että poni on jotain surkean ja erittäin surkean välistä, pätkää meni hyvin mutta 2600m ja 1000m hiittien yhteismäärästä meni ehkä 300m niin, että ponista pystyi olemaan ylpeä. Muun ajan häpesin poniani radan reunalla ja laskin hiekanjyviä, kiroilin äänettömänä ja vähän ääneenkin. Tai aika paljonkin. Pari viikkoa oli usko ihan kateissa poniin, kärryt oli käyttämättä ja lähinnä juoksutettiin laidunta ympäri. Alavuden laukkakisojen voiton jälkeen poni muuttui ihan täysin, sen itseluottamus kipusi johonkin aivan toisiin sfääreihin, vauhtipätkien ajat tippui kymmenellä sekunnilla ja sen ennestäänkin hyvä käsiteltävyys parani vielä muutamalla asteella.

Hiitillä
Poni on ollut valjaissa pari-kolme kertaa viikossa, joka kerta se haluaa mennä suhteellisen reipasta ja nyt kun on ollut niin kosteaa, että päästään tielläkin ajamaan, lähtee poni kotiin päin meidän perusvauhtiin verrattuna kovaa. Ihme heppa... Kerran viikossa Emppu-vuokraaja touhaa ponskin kanssa, yleensä satulan alla mutta kun oon löytänyt tälläisen p-kortillisen huippuponitytön niin joskus ryhmärämä lähtee ajaenkin maailmalle. Kerran viikossa ollaan juoksutettu, yleensä irti ja usein laitumessa. Poni saa oikein kunnolla irrotella ja voi kun se niin nauttii!
Vapaapäivää vietettiin tänään maanantaina, keskiviikkona on myös pelkkä tarhapäivä. Huomenna vähän reippaampaa ja torstaina jotain kevyttä. Jos ponilla on vapaa ennen starttia, on se niin paineissa että kaikki energia menee vain siihen pössöttämiseen
Tällä viikolla saa poni normaalia enemmän väkirehua, varmaankin desin-pari laitan nappuloita lisää, keskiviikkona ja torstaina myös elektrolyyttiä sekoitetaan ruuan joukkoon. Torstaina laittamaan tavarat valmiiksi, valjaat ja muut vermeet, loimia, pari ämpäriä ja muuta pikkukrääsää. Kilpurit olen jo pessyt, ne pitää vielä pussittaa. Perjantai-aamuna hakemaan traileri ja Rosa, sitten tallille ja kohti Poria! Hui!

Pistetääns tänne loppuun vielä linkkiä the saksaneläjän blogiin: Making masters

4 kommenttia: